انواع معماری در یک دسته بندی کلی وساده به معماری داخلی، اسلامی، دولتی، تفریحی، رفاهی، آموزشی، تجاری و صنعتی تقسیم بندی میشود که با توجه به گستردگی این مبحث موضوع انواع معماری را در مقالهای دیگر مورد بررسی قرار خواهیم داد. منشاء سبک باروک از ایتالیا میباشد و این سبک در قرن 17 ام و 18 ام در بخش اعظمی از کشورهای لاتین توسعه یافت. همچنین در این دو قرن به عنوان سبکی بی نهایت دوست داشتنی و مطلوب در میان مردم اروپا وجود داشت. سبک باروک توانست در تمامی زمینه ها از جمله مجسمه سازی، رقص، تئاتر، فلسفه، نقاشی، ادبیات و موسیقی ورود کرده و آنها را تحت تاثیر قرار دهد و تنها به طراحی دکوراسیون داخلی و معماری به پایان نرسید.
- ادوارد میلر اپژوكوم نیز معماری را هنر ساختن و هدف كلی آن را محصور كردن فضا برای استفاده بشر تعریف میكند.
- بیشترین استفاده از این سبک معماری در طراحی ساختمانها از سالهای ابتدایی قرن بیستم تا حدود دهه 1980 میلادی گردیده است.
- گرایش عمومی به استفاده از منابع و نمونه های معماری پیشین، چه تاریخی و چه متأخر به جای نمونه های بومی هم عصر، از زمان ظهور لویی کان در دهه ۶۰ به عنوان یک طراح فرمها مجدداً مورد توجه قرار گرفت.
- بی شک سبک باروک سبکی، بسیار مجلل و شکوهمند، پر عظمت، بیمانند و چشمگیر و نمادی از عظمت و اقتدار است که باعث میشود هر بیننده ای مجذوب آن شده و به این سبک علاقه مندشود.
- در کشورهای در حال توسعه مانند ایران، توجه به پارکهای جیبی بیشتر با هدف تأمین حداقل فضای سبز مورد نیاز برای شهرها احساس نیاز میشود و در این میان به علت اثرگذاری این پارکها بر نوع و کیفیت روابط میان شهروندان، کیفیت و چگونگی این تأثیرات در طراحی پارکها نیز به دقت باید تبیین شود.
- از طرفی برای موفقیت در بازار کار مربوط به رشته مهندسی معماری، توصیه میشود دانشجویان علاوه بر تحصیلات دانشگاهی، بطور همزمان و یا بعد از اتمام تحصیلات به یادگیری در زمینههای مختلف از جمله بحثهای نرم افزاری و هنرهای دیجیتالی بپردازند و دانش خود را در این مباحث ارتقا بخشند.
در ابتدای این مطلب درباره معماری کلاسیک سخن گفتیم، آنچه گفتیم را به یاد دارید؟ سبک معماری رنسانس با رعایت آنچه یونانیها به عنوان قوانین معماری کلاسیک میشناختند، ظاهر معماری کلاسیک را دچار تحول نمود و در واقع به آن جانی تازه بخشید. جذابیت این سبک معماری باعث گردید تا در حد فاصل اواسط قرن 18 تا 20 میلادی، این سبک دوباره و به مرور احیا گردد که همین موضوع باعث گردید، جهان مجددا شاهد ساخت ساختمانهایی با استفاده از این سبک معماری باشد. اگر بنایی دیدید که گنبدهای فراوانی دارد و به جزئیات بسیار توجه شده و تجملات فراوانی هم در جزئیاتش به کار رفته است، شک نکنید سبک معماری آن بنا، معماری روم شرقی است. در دنیای معماری صاحب نظران بسیاری وجود دارد که تعداد زیادی از این افراد صاحب نظر، علاقه خاصی به معماری روم شرقی دارند که به معماری بیزانتین یا معماری بیزانس نیز معروف است. بسیاری سبک معماری روم شرقی را به تعدد در گنبدها و جزئیات تجملی فراوان میشناسند.
انواع پنجگانه کانسپت:
بخش کوچکتری از افراد، این توانایی را دارند تا با استفاده از سینکتیک و یا سایر روشهای تولید اندیشه، به ارائه ایده های متنوع برای مسائل بپردازند. تصورات در مقایسه با ایده ها از اساس و تکامل و اغلب اهمیت کمتری بر خوردارند. ممکن است تصور شود که تصورات نمی توانند نقشی در شکل دادن کانسپت ها داشته باشند، این نتیجه گیری درستی نیست. وقتی فضا توسط عناصر تشکیل دهنده فرم شروع به حبس شدن، محصور شدن، شکل گرفتن و سازماندهی شدن میکند، مجله خبری معماری و ساختمان بوجود میآید. سبکی در معماری اروپای در قرون ۱۷ و ۱۸، که جزئیات بسیار، و افراط در تزیین را به مدل های کلاسیک افزود.
کلیسای وست مینستر واقع در لندن، کلیسای جامع کلن در آلمان، کلیسای نوتردام پاریس مثال هایی هستند که سبک گوتیک در آنها به چشم میخورد. برای درک بهتر هرکدام از سبک های نامبرده میتوانید در صفحه مقالات هنر عمران به طور کامل آنهارا مطالعه نمایید. اندازه ها و استانداردها مشخص میکنند برای ایجاد یک اثر به چه اندازه و مقیاس فضا لازم است. اعتقادات، خواسته ها، باورها، نیازها، عادات و شیوه زندگی مردم اهمیتی بی اندازه و بنیادی دارد و در واقع مردم بنیادی ترین عامل در معاری هستند .
مسکن به عنوان یکی از شیوههای سکونت میبایست نشانی از برقراری ارتباط میان انسان و محیط را داشته باشد. با بیان این مشکل هدف اصلی این پژوهش شناسایی الگوهای بومی تاثیرگذار در شکلگیری فضاهای مسکونی در بافت کهن شهر اردبیل میباشد. در این پژوهش ابتدا با نگاهی توصیفی- تحلیلی به توصیف متغیرها پرداخته شده، فراوانی و درصد هر متغیر متناسب با وضعیت یا حالات موجود به شکل جدول و نمودار ارائه شده است. در مرحله دوم برای بررسی رابطه بین متغیرها از آزمون آماری کای اسکوئر و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است.