طراحان برای جستجوی جوهره پروژه و بیان آن در قالب کانسپت روشهای بسیاری دارند. این جستجو در واقع تلاشی برای رسیدن به ایده هایی است که قسمتهای مختلف یک کانسپت پروژه را به هم می پیوندد و به عقیده کان ایده هایی که طراح را قادر می سازد بر شرایط موجود مجله خبری معماری و ساختمان مسلط شود و آنچه را که باید به سرانجام برساند. اگر چه کان توانست کانسپتی مبتکرانه را از طریق انجام مقایسه ای صحیح بدست آورد و برخی حتی این ساختمان را بنایی با اهمیت در دهه ۶۰ می دانند اما در عمل کاربران آن با مشکلات زیادی روبرو شده اند.
یکی از الگوهای مطرح در فرآیند رشد پدیدههای زیستی، الگوی رشد دیفرانسیلی میباشد. روش تحقیق در پژوهش پیش رو، بصورت توصیفی تحلیلی میباشد و گردآوری اطلاعات شامل مطالعات کتابخانه ای و اسناد و مدارک هست. پس از مرور سوابق نظری و عملی رایانشی ملهم از اصول زیستشناختی و بررسی سیر تکوینی آنها، با استفاده از روش تحقیق شبیهسازی با راهبرد استدلال منطقی، الگوی رشد دیفرانسیلی، در یک فرآیند تولید فرم معماری مورد آزمایش و بررسی قرار گرفت. به نحوی که طی یک آزمایش شبیهسازی، مدلی از الگوهای رشد در تولید فرم رایانشی ارایه گردید. با توجه به آزمایش صورت گرفته، نتیجهگیری میشود شبیهسازی الگوریتمیک الگوهای رشد و شکلگیری پدیدههای زیستی از مجرای رایانشی، در خلق روشهای نوین فرآیند تولید فرم معماری میتواند مؤثر واقع گردد.
چند نمونه از معماری سبک رنسانس
یک سازه باید محکم باشد و تحت تاثیر نیروهایی نظیر زلزله، نزولات جوی، باد و درجه حرارت که موجب تخریب ساختمان میشود مقاوم باشد. در واقع برای ایستا بودن یک سازه باید مشخصات فنی اعم از کاربرد مصالح مرغوب رعایت شود. بنابر آنچه که گفته شد با تخصصی شدن علوم مختلف بهتر است برای طراحی ساختمان ها به متخصصین آن مراجعه کنیم تا با علم خود و دلایل طراحی که در همه ابعاد زندگی ما تاثیر میگذارند ساخمان ها طراحی شوند همانطور که « ویلیام موریس » معتقد است به مجموعه فعالیتهای بشری برروی کره زمین معماری میگویند. تمام اثرات هنری را با توجه به محیط طراحی میکنند و در ساخت آن اثر، توجهی اندوه و فراوان به محیط میشود. عملکرد یک ساختمان تأثیر عمیقی بر شکلگیری فضاهای مختلف و اندازه و ریخت آنان میگذارد. نقش پناهگاهی نیز گاه روی جهتگیری و شکل ساختمان اثرگذار است، ولی بیشترین اثر آن را در پوستهٔ ساختمان – حد فاصل آن با فضای بیرون- میتوان مشاهده کرد.
مصالح ساختمانی که مصریها از آن استفاده میکردند عمدتاً انواع سنگ معدن و سنگ گرانیت بودهاست که با قایقهای عظیم از طریق رود نیل به مصر آورده میشدهاست. از جمله بناهایی که از معماری شگفتانگیزی برخوردارند میتوان به دره شاهان و معبد حتشپسوت اشاره کرد.[۱۰] معماری مصر باستان را منتقدان معماری به چندین روش دستهبندی کردهاند. یکی دیگر از المان هایی که مهندس معمار میتواند طراحی کند جانمایی استخر، روف گاردن، باغچه و…
- به عنوان مثال بناهای موقتی و قابل جابجایی در بسیاری از موارد، معماری خوب بهشمار میروند.
- جامعهی آماری این پژوهش دانشجویان طرح 4 معماری دانشگاه آزاد واحد پرند بودند که شصت نفر از آنها به صورت تصادفی برای شرکت در این پژوهش انتخاب شدند و در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند.
- امروزه سازمانهایی مانند انجمن معماران منظر آمریکا و موسسه معماری منظر بریتانیا مجوز معماران منظر را ارائه میدهند.
- به این منظور در پنج بیمارستان واقع در شهر تهران 482 پرسشنامه از بیماران و همراهان بیمار، جمعآوری شد.
نمونهگیری بهصورت سامانمند و غیر تصادفی انجام و نظر به اینکه یکی از عوامل مهم در ارزشیابی آموزشی عملاً خود دانشجویان میباشند ترجیح داده شد که نظرات دانشجویان هم درزمینهی ارزشیابی طرحهای معماری گرفته شود. بر این اساس دانشجویان آتلیه طرح معماری ، کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز بهعنوان جامعه آماری انتخاب شدند. تجزیهوتحلیل آماری نتایج با کمک نرمافزار SSPS و بهکارگیری آزمون همبستگی اسپیرمن برای سنجش مدل پژوهش و ارزیابی اعتبار آن و از آزمون فریدمن برای اولویتبندی متغیرها استفاده شد. نتایج حاصل از پرسشنامهها در تهیه راهکارهای پیشنهادی و امتیازدهی معیارها و ضوابط داوری پروژههای طراحی معماری مؤثر هستند. نتایج پژوهش نشان میدهد که مطالعات و دانش فنی، با بالاترین ضریب همبستگی معنیدار بیشترین رابطه را با محصول نهایی داشته است و بعدازآن مهارت طراحی، پیشبرد روند طراحی و دانش اولیه قرار دارند.
نمونه های سبک معماری مدرن
مهندس معمار علاوه بر خلاقیت باید طرح هایی بی همتا را پیدا کند در واقع چیزی که معمار را زنده نگه میدارد طرح منحصر به فرد اوست. چند نمونه از تعاریف مطرح شده از زبان بزرگان و کسانی که تاثیرگذار بودند را بررسی می کنیم . معماریبرای بیان این موارد ازرنگونورپردازیومتریال (مصالح) بهره میبرد. طبیعت همواره سعی دارد که تا حد امکان از تنشهای کششی و فشاری در سازههای خود استفاده کند و از تنشهای خَمشی جز در مواردی که ساختار آن ماهیت لایهای دارد، استفاده نکند. اساساً همه ساختارهای طبیعی بافت لایهای دارند؛ یعنی سطوح و حجمهای آنها از کنار و روی هم قرار گرفتن لایهها به وجود آمدهاست. ماهیت لایهای موجب میشود تا در فرمهای طبیعی، فقط عکسالعملهای کششی یا فشاری به وجود آید.